Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Cvičení z aplikované analytické chemie (ACH / APCHC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ACH / APCHC - Cvičení z aplikované analytické chemie, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Stanovení konzervačních látek v nápojích (HPLC, CE)Identifikace neznámého polymeru (elementární analýza, roztoková analýza, IR)Částečný rozbor vápence (gravimetrie, volumetrie, AAS)Určení základních parametrů půdy (volumetrie, ISE, plamenová fotometrie, AAS) Stanovení Cu a Ni v oceli (rozklad na mokré cestě, voltametrické techniky)Stanovení Cd v máku (rozklad na mokré cestě, voltametrické techniky)Stanovení Mn ve slitině (UV-VIS spektrofotometrie)Stanovení obsahu s-triazinů ve vodě (SPE, GC)Stanovení mastných kyselin v tucích (GLC)

Získané způsobilosti

Řešit typické problémy v analytické chemii, zvolit vhodnou analytickou strategii pro zpracování reálných vzorků různých typů

Literatura

1.Návody do cvičení - dostupné u garanta předmětu. 2.Churáček J., Analytická separace látek, SNTL, Praha 1990. 3.Snyder L.R., Kirkland J.J., Glajch J.L., Practical Method Development, John Wiley & Sons, Inc., New York 1997. 4.Gratzfeld-Husgen A., Schuster R., HPLC for Food Analysis, A primer, Agilent Technologies Company, Germany 2001.

Požadavky

Pro úspěšné absolvování předmětu musí student splnit podmínku 100% účasti na cvičení, řádně provést zadané analytické rozbory a správně vypracovat odpovídající laboratorní protokoly.

Garant

doc. RNDr. Petr Bednář, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. Petr Bednář, Ph.D.