Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Chemické informace (ACH / CH1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ACH / CH1 - Chemické informace, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Chemická literatura - primární, sekundární a terciární literatura a práce s touto literaturou. Struktura závěrečné práce, struktura časopiseckého článku. Citování literárních odkazů. Základní informace o službách internetu. Vyhledávání informací na webu. Chemické databáze. Chemická literatura na www. Provádění rešerše s využitím internetu.

Získané způsobilosti

Analyzovat informace, navrhovat řešení modelových problémů, kategorizovat informace a zpracovat literární rešerši

Literatura

" Communication Storage and Retrieval of Chemical Information (Ellis Horwood Series in Information Science) (Hardcover). " Jančeř L., Lukáš I.: Chemická informatika. Masarykova Univerzita, Brno 2001. Klán P., Mindl J., Štědrý A., Rubešová E.: Chemická informatika.AV ČR Praha 1999.

Požadavky

Pro úspěšné absolvování kolokvia je třeba praktické předvedení provedení rešerše nebo citace literárního zdroje a diskuse na určené téma z oblasti chemické literatury.

Garant

doc. RNDr. David Jirovský, Ph.D.