Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Chemie potravin (ACH / CHP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ACH / CHP - Chemie potravin, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Aminokyseliny, peptidy, bílkoviny, mastné kyseliny, homolipidy, heterolipidy, sacharidy, vitaminy, minerální látky, voda, aromatické a chuťové látky, barviva, antinutriční a toxické látky, aditiva, kontaminující látky

Získané způsobilosti

Definovat hlavní pojmy, popsat hlavní přístupy v oblasti chemie potravin, sdružovat informace

Literatura

Velíšek J., Cejpek K.:. Biosynthesis of Food Components. Ossis, Tábor, 2008. Straka I., Malota L.:. Chemické vyšetření masa. Ossis, Tábor, 2006. Velíšek J. Chemie potravin. OSSIS, Tábor, 1999. Velíšek J., Hajšlová J.:. Chemie potravin I,II. Ossis, Tábor, 2009.

Požadavky

Písemná práce nebo ústní zkouška, student musí prokázat znalosti z hlavních okruhů chemie potravin

Garant

doc. RNDr. Petr Barták, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. Petr Barták, Ph.D.