Předmět Chemie potravin (ACH / CHP)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ACH / CHP - Chemie potravin, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
Aminokyseliny, peptidy, bílkoviny, mastné kyseliny, homolipidy, heterolipidy, sacharidy, vitaminy, minerální látky, voda, aromatické a chuťové látky, barviva, antinutriční a toxické látky, aditiva, kontaminující látky
Získané způsobilosti
Definovat hlavní pojmy, popsat hlavní přístupy v oblasti chemie potravin, sdružovat informace
Literatura
Velíšek J., Cejpek K.:. Biosynthesis of Food Components. Ossis, Tábor, 2008. Straka I., Malota L.:. Chemické vyšetření masa. Ossis, Tábor, 2006. Velíšek J. Chemie potravin. OSSIS, Tábor, 1999. Velíšek J., Hajšlová J.:. Chemie potravin I,II. Ossis, Tábor, 2009.
Požadavky
Písemná práce nebo ústní zkouška, student musí prokázat znalosti z hlavních okruhů chemie potravin
Garant
doc. RNDr. Petr Barták, Ph.D.
Vyučující
doc. RNDr. Petr Barták, Ph.D.