Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Oborový seminář 1 (ACH / OSE1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ACH / OSE1 - Oborový seminář 1, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Seminář je věnován nejnovějším vědeckým výsledkům v oboru analytické chemie. Předmět je každoročně aktualizován podle nejaktuálnějších publikovaných výsledků a probíhá interaktivní diskusní formou. Hlavním cílem předmětu je know-how "jak psát odborné texty", tedy zvl. příprava pro psaní diplomových prací/odborných publikací. Součástí předmětu je databázové vyhledávání literatury (SciFinder, Web of Science, Medline) a zpracování literárních odkazů (např. Endnote). V rámci přípravy na samotné obhajoby diplomových prací si předmět dále klade za cíl naučit studenty srozumitelně a jasně prezentovat svoje experimentální výsledky ústní formou (přednáška s prezentací výsledků, český i anglický jazyk). Podle možností budou aktuálně zařazovány hodinové přednášky zvaných lektorů (mimoolomouckých, zahraničních). Domácí příprava je dále volena formou "Journal club": každý ze studentů dostane PDF vědecké publikace z vysoce prestižního časopisu, s jejímž obsahem ostatní studenty seznámí a následně její hlavní myšlenky obhájí v diskusi.

Získané způsobilosti

Integrovat poznatky, management vědy, prezentace výsledků.

Literatura

dle doporučení garanta. Původní časopisecká literatura. Vědecké databáze. Zákon č. 130/2002 Sb., o podpoře výzkumu, experimentálního vývoje a inovací z vřejných prostředků, ve znění pozdějších předpisů. Zákon č. 206/2000 Sb., o ochraně biotechnologických vynálezů. Zákon č. 478/1992 Sb., o užitných vzorech. Zákon č. 527/1990 Sb., o vynálezech a zlepšovacích návrzích.

Požadavky

100% účast na seminářích

Garant

prof. Ing. Vladimír Havlíček, Dr.