Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná komunikace (ACH / PGSOK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ACH / PGSOK - Odborná komunikace, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Během seminářů budou doktorandi v anglickém jazyce prezentovat vlastní průběžné experimentální výsledky. V průběhu společných diskusí s akademickými pracovníky budou obhajovat zvolené postupy a definovat vlastní nové dílčí vědecké cíle. Smyslem prezentací a diskusí bude včasné odhalení možných slepých experimentálních přístupů a rovněž i pravidelná zpětná kontrola pro školitele příslušného doktoranda. Pro širší zapojení všech studentů a pro rozvoj písemných kompetencí budou dále organizovány tzv. journal clubs. Doktorandi v předstihu dostanou odborný text obecnějšího chemického zaměření, který na semináři vybraný doktorand rozebere a společně v diskusi s ostatními doktorandy kriticky zhodnotí. Na semináře budou zváni školitelé postgraduálních studentů.

Literatura

http://www.freebookcentre.net/Chemistry/Analytical-Chemistry-Books.html. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK61764/. přehledové články publikované ve špičkových časopisech a knihách (např. Chemical Reviews, Annual Review of Analytical Chemistry, ACS Symposium Series, TRAC-Trends in Analytical Chemistry). původní práce v předních vědeckých časopisech (např. Analytical Chemistry, Journal of American Chemical Society, Journal of the American Society for Mass Spectrometry, Journal of Chromatography A, Electrophoresis). rešeršní databáze - Chemical abstracts, Web of science.

Požadavky

Seznámit se s problematikou podle doporučení garanta nebo učitele a prokázat schopnost téma vysvětlit a diskutovat o něm.

Garant

prof. Ing. Vladimír Havlíček, Dr.