Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pokroky v hmotnostní spektrometrii (ACH / PGSPH)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ACH / PGSPH - Pokroky v hmotnostní spektrometrii, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vývoj teoretických poznatků popisujících chování látek během jejich hmotnostně spektrometrické analýzy. Nové přístupy k ionizaci analytů (DESI, DART...), pokroky v separaci iontů (orbitrap, kombinace hmotnostního analyzátoru se separací iontů podle jejich mobilit...). Uplatnění hmotnostní spektrometrie v řadě aplikačních oblastí, např. vývoj léčiv, metabolomika, biomarkery, klinické aplikace, analýza potravin, forenzní a bezpečnostní aplikace.

Získané způsobilosti

Vyložit aktuální novinky v hmotnostní spektrometrii, na základě hlubších znalostí základních principů zvolit vhodný postup hmotnostně spektrometrické analýzy a interpretovat naměřená data.

Literatura

Původní vědecká sdělení věnovaná novým poznatkům v teorii, novým trendům v instrumentaci a zajímavým aplikacím. Analytical chemistry, Journal of the American society for mass spectrometry, Journal of mass spectrometry, Mass spectrometry review.. Cole R. B. (editor). Electrospray ionization mass spectrometry. Wiley Chichester, 1997. Ubik K. Fyzikálně-chemické metody, část 2, Hmotnostní spektrometrie. Ústav organické chemie a biochemie AV ČR, Praha, 2000. Watson J. T. Introduction to Mass spectrometry. Lippincott-Raven Publishers, Philadelphia, 1997. Niessen, W. M. A. Liquid Chromatography-Mass Spectrometry. Marcel Dekker, New York, 1999. Barker J. Mass spectrometry. John Wiley and sons, Chichester, 1999. de Hoffmann E., Stroobant, V. Mass Spectrometry. Principles and Applications. John Wiley and sons, Chichester, 2002. Holčapek, M. (editor). Spojení vysokoúčinné kapalinové chromatografie a hmotnostní spektrometrie. Spektroskopická společnost Jana Marca Marci a Univerzita Pardubice, Pardubice, 2001. Technická a aplikační sdělení předních výrobců hmotnostních spektrometrů.

Požadavky

Seznámit se s problematikou podle doporučení garanta nebo učitele a prokázat schopnost téma vysvětlit a diskutovat o něm.

Garant

prof. RNDr. Karel Lemr, Ph.D.

Vyučující

prof. RNDr. Karel Lemr, Ph.D.