Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pokroky a novinky v chemii - seminář (ACH / PGSPN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ACH / PGSPN - Pokroky a novinky v chemii - seminář, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Poslechová a mluvená kompetence bude zajišťována formou seminářů s předními vědeckými pracovníky nejen z České republiky, ale především zemí Evropské unie případně celého světa. Rozvoj odborných kompetencí se zaměří na přednášky a diskuze věnované nejnovějším vědeckým poznatkům v oblasti analytické chemie či chemie obecněji i na uplatňování moderních analytických technologií v praxi výrobních podniků a kontrolních laboratoří. K odborným tématům bude patřit např. problematika analýzy biomolekul, využití iontových kapalin, proteomika, metabolomika, analýza povrchů, nanotechnologie v analytické chemii, nové separační materiály, elektrochemická čidla, desorpční ionizační techniky, prvková analýza.

Literatura

http://www.freebookcentre.net/Chemistry/Analytical-Chemistry-Books.html. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK61764/. přehledové články publikované ve špičkových časopisech a knihách (např. Chemical Reviews, Annual Review of Analytical Chemistry, ACS Symposium Series, TRAC-Trends in Analytical Chemistry). původní práce v předních vědeckých časopisech (např. Analytical Chemistry, Journal of American Chemical Society, Journal of the American Society for Mass Spectrometry, Journal of Chromatography A, Electrophoresis). rešeršní databáze - Chemical abstracts, Web of science.

Požadavky

Seznámit se s problematikou podle doporučení garanta nebo učitele a prokázat schopnost téma vysvětlit a diskutovat o něm.

Garant

prof. Ing. Vladimír Havlíček, Dr.