Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Státní doktorská zkouška (ACH / PGSZZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ACH / PGSZZ - Státní doktorská zkouška, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Postavení a cíle analytické chemie. Obecný postup při chemické analýze. Chemické a fázové rovnováhy v analytické chemii. Odběr a zpracování vzorku a jeho rozklad. Kvalitativní chemická analýza. Metody kvantitativní chemické analýzy-vážková analýza, odměrná analýza. Analýza organických látek. Základy plynoměrné analýzy.Instrumentální metody v analytické chemii. Separační analytické metody - prekoncentrační techniky; teorie chromatografického děje; chromatografické a elektromigrační techniky; spojení separačních a spektrálních technik. Optické a spektrální metody - atomová absorpční a emisní spektrometrie; molekulová spektrometrie v oblasti UV/VIS, IČ, Ramanova, NMR, EPR, Mössbauerova; luminiscenční metody; metody elektronové spektroskopie; hmotnostní spektrometrie; využití rozptylu, změny směru šíření a polarizace záření. Elektroanalytické metody - potenciometrie; polarografické a voltametrické techniky; chronopotenciometrie; titrace s polarizovanými elektrodami; coulometrie, voltametrické a coulometrické analyzátory; vodivostní metody.Hodnocení analytických výsledků. Aplikovaná analýza - návrh řešení analytického problému.

Literatura

Skoog D. A., West D. M., Holler F. J., Crouch S. R. Analytical chemistry, An introduction. Harcourt, Fort Worth, 2000. Skoog D. A., Holler F. J., Nieman T. A. Principles of instrumental analysis. Thomson Learning, London, 1998.