Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Repetitorium analýzy organ. sloučenin (ACH / RAOS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ACH / RAOS - Repetitorium analýzy organ. sloučenin, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Odběr, charakterizace a předúprava vzorků. Fyzikální konstanty pro identifikaci organických sloučenin a jejich vztah se strukturou látky. Instrumentální metody v organické analýze - metody spektrální, separační a elektrochemické, využití instrumentálních metod při identifikaci organických sloučenin, metody stanovení organických sloučenin, interpretace dat. Elementární analýza. Důkaz a stanovení funkčních skupin, chemické stanovení funkčních skupin, chemické metody identifikace organických sloučenin.

Získané způsobilosti

Interpretovat experimentální data, interpretovat chemickou reaktivitu, sdružovat informace, řešit problémy, aplikovat poznatky, navrhnout a identifikovat strukturu látky na základě spektrálních dat a chemické reaktivity

Literatura

Stránský Z. a kol. Analýza organických sloučenin. RUP Olomouc, 1981. Jureček M. Organická analysa I a II. Nakladatelství ČSAV Praha, 1957. J.R. Mohrig, Ch.N. Hammond, P.F. Schatz. Techniques in Organic Chemistry. W.H. Freeman and Company, New York, 2010. Shriner R. a kol. The systematic identification of organic compounds. Wiley Hoboken, 2004.

Požadavky

Aktivní účast v seminářích (75% ), písemná práce a/nebo ústní zkouška

Garant

doc. RNDr. Petr Barták, Ph.D.