Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Superkritická fluidní extrakce a chrom. (ACH / SFECH)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ACH / SFECH - Superkritická fluidní extrakce a chrom., Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Superkritický bod a jeho okolí, superkritické kapaliny a jejich fyzikální vlastnosti(hustota, viskozita, difuzivita, rozpustnost). Chemické vlastnosti superkritických tekutin, reakce v superkritickém médiu. Teoretické a praktické aspekty superkritické fluidní extrakce a její ovlivňování (podstata vymývání, rozpustnost, modifikátory, derivatizace, vliv teploty a tlaku). Instrumentace SFE (extrakční cely, restriktory, záchyt). Aplikace SFE (průmyslové i laboratorní). Superkritická fluidní chromatografie SFC (srovnání s GC a HPLC, instrumentace, kolony, restriktory, detektory, aplikace)

Získané způsobilosti

Definovat hlavní pojmy, popsat hlavní přístupy v oblasti separačních technik využívajících superkritické fáze

Literatura

Analytical Supercritical Fluid Extraction : M.D.L. De Castro, M. Valcárel, M.T. Tena, Springer-Verlag, Berlin Heideberg 1994. T.L. Chester, J.D. Pinkston, D.E. Raynie: Anal. Chem. 70, (1998) 301R-319R.

Požadavky

Při kolokviu diskutovat o problematice

Garant

doc. RNDr. Lubomír Čáp, CSc.

Vyučující

RNDr. Pavlína Baizová, Ph.D.doc. RNDr. Petr Barták, Ph.D.doc. RNDr. Lubomír Čáp, CSc.