Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané kapitoly z anorganické chemie (AFC / AGC3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu AFC / AGC3 - Vybrané kapitoly z anorganické chemie, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

magnetické a spektrální vlastnosti koordinačních sloučeninstabilizační energie ligandového pole a použití teorie MO u komplexůkomplexy s vazbou kov - kov, klastry, lineární polymery s vazbou kov - kovmetody přípravy koordinačních sloučenin, méně obvyklé oxidační stavykoordinační sloučeniny v roztoku, faktory ovlivňující stabilitu komplexůkinetika a mechanismus reakcí komplexů, trans-efekt u substitučních reakcí komplexůreakce přenosu elektronu u komplexů, reakce koordinovaných ligandůkomplexy s ?- akceptory, karbonyly? - komplexy, metallocenypoužití koordinačních sloučenin v homogenní katalýzebiokoordinační chemieprvky a operace symetrie, skládání operací symetrie, bodové grupy symetrie

Získané způsobilosti

Popsat vlastnosti koordinačních sloučenin s důrazem na magnetické a spektrální vlastnosti, přípravu, vazebné možnosti, strukturu, reakce a praktické využití.

Literatura

F. Březina, R. Pastorek. Koordinační chemie. UP, Olomouc, 1991. F. Březina a kolektiv. Stereochemie a některé fyzikálně chemické metody studia anorganických látek. UP, Olomouc, 1994. F. A. Cotton, G. Wilkinson. Anorganická chemie. Academia, Praha, 1973. N. N. Greenwood, A. Earnshaw. Chemie prvků I, II. Informatorium, Praha, 1993.

Požadavky

Pro úspěšné absolvování kolokvia musí být student schopen diskutovat na uvedené téma (na libovolně zvolené 3 otázky).

Garant

prof. RNDr. Zdeněk Trávníček, Ph.D.

Vyučující

prof. RNDr. Zdeněk Trávníček, Ph.D.