Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Anorganická chemie 1 (AFC / AGX1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu AFC / AGX1 - Anorganická chemie 1, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

rozšíření prvků v příroděperiodický zákon a periodická soustava prvkůvodíkprvky VIII.A skupiny - vzácné plyny (He, Ne, Ar, Kr, Xe, Rn)prvky VII.A skupiny - halogeny (F, Cl, Br, I, At)prvky VI.A skupiny - chalkogeny (O, S, Se, Te, Po)prvky V.A skupiny (N, P, As, Sb, Bi)prvky IV.A skupiny (C, Si, Ge, Sn, Pb)

Získané způsobilosti

Popsat vlastnosti prvků a jejich anorganických sloučenin s důrazem na přípravu, vazebné možnosti, strukturu, reakce, výskyt v přírodě a praktické využití.

Literatura

F. Březina a kolektiv. Anorganická chemie. VUP, Olomouc, 1997. F. Kašpárek a kolektiv. Anorganická chemie. VUP, Olomouc, 2001. N. N. Greenwood, A. Earnshaw. Chemie prvků I, II. Informatorium, Praha, 1993. D. F. Shriver a kolektiv. Inorganic Chemistry. Oxford University Press, Oxford, 1994. J. Gažo a kolektív. Všeobecná a anorganická chémia. Alfa, Bratislava, 1981.

Požadavky

Pro úspěšné složení kolokvia musí student dosáhnout minimálně 70% úspěšnosti v písemném testu.

Garant

doc. RNDr. Zdeněk Šindelář, CSc.

Vyučující

RNDr. Bohuslav Drahoš, Ph.D.Mgr. Pavel Štarha, Ph.D.