Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Současné akt. problémy vyučování chemie (AFC / APVC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu AFC / APVC - Současné akt. problémy vyučování chemie, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Verbální a neverbální komunikace a důležité návyky vyučujícího.Zdroje a výběr vhodných učebních textů.Návaznost mezi učivem základní a střední školy.Obtížná témata středoškolské chemie a nejčastější chyby studentů (stavba atomu, změny v názvosloví?).Mezioborové vztahy a souvislosti, propojení chemie a ekologie.Multimédia ve výuce chemie a tvorba vlastních prezentací, chemie a internet.Projektové vyučování.Vybavení chemické laboratoře, volba úloh v laboratorních cvičeních, bezpečnost práce.Příprava studentů k přijímacímu řízení na vysoké školy.

Získané způsobilosti

Schopnosti aplikace teoretických poznatků v pedagogické praxi.

Literatura

Dvořák, D. et.al.(2005). Efektivní učení ve škole. Praha: Portál. Janík, T., Maňák, J., Knech, P. Cíle a obsahy školního vzdělávání a metodologie jejich utváření. Paido, Brno, 2009. Petty G.(1996). Moderní vyučování. Průcha J. a kol. Pedagogická encyklopedie. Praha, 2009. RVP Rámcové vzdělávací programy pro gymnázia. Boyd J., Whitelaw W. Understanding Science 1-3. Jondon, John Murray Publishers Ltd., 1992. MAŇÁK, J., ŠVEC, V. Výukové metody. Brno : Paido, 2003. ISBN 80-7315-039-5. Brno: Paido, 2003. ISBN 80-7315-039-5.

Požadavky

Zpracování zadaných úkolů - příprava na vyučovací hodinu chemie zadaného tématu, příprava prezentace zvoleného tématu pro interaktivní tabuli, tvorba her a soutěží s chemickou tematikou.

Garant

doc. RNDr. Marta Klečková, CSc.

Vyučující

Mgr. Alena Klanicová, Ph.D.