Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Chemické názvosloví 1 (AFC / CHN1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu AFC / CHN1 - Chemické názvosloví 1, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

názvy prvků, iontů a atomových skupinbinární sloučeniny vodíku a kyslíkupodvojné oxidy a hydroxidykyseliny a soliizopoly- a heteropolykyselinykoordinační sloučeninyoznačení a názvy izomerůkomplexy s nenasycenými ligandydvoj- a vícejaderné komplexy s můstkovými ligandypolyjaderné komplexy bez můstkových ligandůclustery

Získané způsobilosti

Popsat základní pravidla názvosloví nejdůležitějších skupin anorganických sloučenin.

Literatura

J. Klikorka, J. Hanzlík. Názvosloví anorganické chemie. Academia, Praha, 1987. J. Kameníček, Z. Šindelář, M. Klečková. Příklady a úlohy z obecné a anorganické chemie. VUP Olomouc, 2009.

Požadavky

Pro získání zápočtu musí student splnit 100% účast na seminářích a získat nejméně 60% bodů z dílčích písemných testů. Pokud bude bodový zisk dílčích písemek v rozmezí 50-60%, může student získat zápočet pouze po úspěšném absolvování dodatkového souhrnného písemného testu, kde je požadováno získání 70 % bodů.

Garant

Mgr. Alena Klanicová, Ph.D.