Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metody studia komplexních sloučenin (AFC / MSKS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu AFC / MSKS - Metody studia komplexních sloučenin, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Přehled metod používaných k fyzikálně chemickému studiu chemických sloučenin, jejich základní principy a možnosti využití.2. Termická analýza.3. Magnetochemické metody.4. Spektrální metody. Hmotnostní spektroskopie.5. Rentgenografické studium látek (se zaměřením na difrakční metody).6. Chromatografie.7. Polarografie.8. Další vybrané metodiky (měření vodivosti. určování dipólmomentů, ORD).

Získané způsobilosti

Student získá schopnost orientovat se v základních pokročilých fyzikálně chemických metodikách vč. interpretace výsledků.

Literatura

Garaj, J. Fyzikálné a fyzikálne-chemické analytické metódy. Alfa, Bratislava, 1977. Kalous, V. Metody chemického výzkumu. SNTL, Praha, 1987. Březina, J. Stereochemie a některé fyzikálně chemické metody studia látek. skriptum UP v Olomouci, 1990.

Vyučující

Mgr. Radka Křikavová, PhD.Mgr. Pavel Štarha, Ph.D.