Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Syntéza anorganických látek (AFC / SAL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu AFC / SAL - Syntéza anorganických látek, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

základní pojmy, anorganická syntéza, obecné rysy problémurozpouštědla v chemických syntézách, klasifikace, čištěníseparační techniky v anorganických syntézách, frakční destilacesyntézy za vyšších tlaků, syntézy s využitím mikrovlnných zařízení, experimentální základy, principyhydrotermální (solvotermální) syntézasyntézy v ochranné atmosféře a za nízkých teplot, reakce ve zkapalněných plynech, SO2, NH3interkalátysyntézy komplexních sloučenin s makrocyklickými ligandy, phtalocyaniny, porphyrinysyntézy komplexních sloučenin s dalšími polyazamakrocyklickými ligandysyntézy komplexních sloučenin přechodných kovů v extrémních oxidačních stavechsyntézy komplexních sloučenin přechodných kovů ve smíšených oxidačních stavechSchiffovy báze v koordinační chemii přechodných kovů

Získané způsobilosti

Vybavit si základní pojmy z anorganické syntézy s důrazem na techniku v chemickém experimentu. Popisuje základní techniky rozmanitých typů anorganických syntéz (za vysokého tlaku - solvatotermální syntézy, v inertní atmosféře, s využitím mikrovlnného záření, práce za extrémních teplot atd.) a synthetické metody užívané v koordinační chemii.

Literatura

G. Brauer a kol. Handbuch der Präparativen Anorganischen Chemie (existuje šestidílný ruský překlad dostupný v SVK Olomouc sgn. 535787). Verlag, Stuttgart, 1975. Inorganic synthesis. J. Gaľecki. Preparatyka nieorganiczna. NT, Warszawa, 1964. původní literatura. N. N. Čarnajev ed. Sintěz komplexnych soediněnij metallov platinovoj grupy. Nauka, Moskva, 1964.

Požadavky

Písemný test, minimální úspěnost 50%.

Garant

doc. RNDr. Zdeněk Šindelář, CSc.

Vyučující

doc. RNDr. Zdeněk Šindelář, CSc.