Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aplikovaná algologie (BOT / APA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu BOT / APA - Aplikovaná algologie, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět se zaměřuje na význam sinic a řas v životě člověka. Je rozdělen na následující kapitoly:1. Využití sinic a řas v historii - významné rody a způsoby jejich využití.3. Využití sinic a řas v současnosti - významné rody a způsoby jejich využití.3. Modelování stacionárních a kontinuálních kultivací.4. Biotechnologie a metody pěstování sinic a řas.5. Sinice, řasy a budoucnost? - energetika, biopaliva, biodomy.

Získané způsobilosti

Po absolvování kurzu by student měl být schopen:- Znát základní postupy biotechnologie sinic a řas;- Prakticky připravit kultury významných sinic a řas;- Orientovat se v problematice využití sinic a řas, ve významu sinic a řas v ekosystému.

Literatura

Demirbas, A. & Demirbas, M. F. Algae Energy. Springer, London, 1-199, 2010. Henrikson R., Edwards M. Algae microfarms. Richmond, 2013. & Andersen, R. A. Algal culturing techniques. Amsterdam: Elsevier Academic Press, 2005. ISBN 0120884267.Tebbani S. et al. CO2 Biofixation by Microalgae. Hoboken, 2014. ISBN 978-1-84821-598-6.http://algologie.upol.cz/Richmond A., Hu Q. Handbook of Microalgal Culture. Chichester, 2013. ISBN 978-0-470-67389-8.

Požadavky

Účast na výuce (80%), úspěšnost na písemném testu (75%), identifikace významných rodů a druhů.

Garant

doc. RNDr. Petr Hašler, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. Petr Hašler, Ph.D.doc. RNDr. Petr Hašler, Ph.D.