Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Biologická technika 1 (BOT / BTX1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu BOT / BTX1 - Biologická technika 1, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Bezpečnost a hygiena práce v laboratoři.Základy biologické mikroskopické techniky (stavba, vlastnosti a obsluha mikroskopu, základy mikroskopování, základní techniky zhotovení mikroskopických preparátů, jednoduché metody barvení).Poznání podstaty elektronové, světelné (včetně fluorescenční) mikroskopie a flow cytometrie. Herbarizace rostlin.

Získané způsobilosti

Po absolvování kurzu by student měl být schopen:- Bezpečně pracovat v laboratoři- Pracovat s mikroskopem- Připravit mikroskopické preparáty- Herbarizovat rostliny- Znát základní typy mikroskopií, analýzy buněk a flow cytometrie

Literatura

Vinter,V. Listy. Olomouc, 2008. ISBN 978-80-244-2186-5.Vinter,V. Mikrotechniky (úvodní praktiktikum z botanické mikrotechniky). Olomouc, 2008. ISBN 978-80-244-2188-9.Vinter V. e-learning anatomie rostlin http://ibotanika.upol.cz/Pages/Default.aspx. Olomouc, 2011. Jurčák J. Základní praktikum z botanické mikrotechniky a rostlinné anatomie. Vydavatelství UP, Olomouc, 1998. Vinter V. Základy anatomie cévnatých rostlin a anatomický atlas cévnatých rostlin. UP, Olomouc, 2006.

Požadavky

Aktivní zvládnutí základní mikroskopické techniky a přípravy jednoduchých preparátů. Kontrola protokolů ze cvičení.

Garant

PaedDr. Ing. Vladimír Vinter, Dr.

Vyučující

PaedDr. Ing. Vladimír Vinter, Dr.