Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do zprac. digit. obraz. dat (BOT / DAW)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu BOT / DAW - Úvod do zprac. digit. obraz. dat, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do fotografie, základní pojmy, typy fotografií, metody2. Základy Fotografie: Kompozice, Kompozice barvy, Expozice, Kontrast, Vyvážení barev, atp.3. Jednotlivé typy fotografie: Makrofotografie, fotografie krajiny, Street photography, vědecká fotografie, aj. - principy, tipy, triky.4. Zpracování obrazových dat na PC, příprava obrazových dat pro publikaci a prezentaci. - teorie, tipy a triky.5. Diskuze o seminárních fotografiích.

Získané způsobilosti

- aplikovat znalosti o teorii fotografie, estetice a základních fyzikálních vlastností při fotografování- editovat a upravovat fotografie v grafickém editoru pro publikování v tisku a vědeckých výstupech- připravit obrazový materiál pro webové prezentace

Literatura

Vašut R.J., Duchoslav M., Dančák M. a kol. Portál České Flóry. Daily T. Digital Photography Handbook. London, U.K., 2000. SAWYER B., PRONK R., AITKEN P. Digitální fotografie. Computer Press, Brno, 1999. ŠMOK J. Teorie skladby fotografického obrazu. skripta ITF FPF SU, Opava, 1998. Andrews Ph. The Digital Photography Manual. Carlton Book, London, 2000. HEDGECOE J. Velká kniha fotografie. Svojtka & Vašut, Praha, 1996. NEFF O., BŘEZINA J., PODHAJSKÝ P. Zpracování digitální fotografie. I.D.F., Praha, 2003.

Požadavky

1. fotografie na zvolené téma2. společná diskuze nad seminárními fotografiemi (analýza seminárních fotografií)

Garant

RNDr. Radim Jan Vašut, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Radim Jan Vašut, Ph.D.RNDr. Radim Jan Vašut, Ph.D.