Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ekologie a aplik. biotechnologie rostlin (BOT / EABR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu BOT / EABR - Ekologie a aplik. biotechnologie rostlin, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Historie rostlinných biotechnologií, přednosti a limity.Explantátové kultury rostlin a jejich uplatnění.Moderní metody biologické ochrany zemědělských plodin.Botanické pesticidy - environmentálně přijatelná ochrana rostlin.Členovci jako bioagens pro ochranu rostlin.Biologické a genetické mechanismy rezistence vůči patogenům, aplikace v genovém inženýrství.Klonování genů pro rezistence rostlin.Moderní metody studia diverzity rostlin.Biotechnologie v životním prostředí.

Získané způsobilosti

Student je schopen orientovat se v problematice rostlinných biotechnologií, jejich aplikací a přínosu pro člověka a životní prostředí.

Literatura

Ricroch, A., Chopra, S., & Fleischer, S. J. (2014). Plant biotechnology: experience and future prospects. Cham: Springer. Kreuzer H., Massay A. Biology and biotechnology. Washington, D.C., 2005. ISBN 1-55581-304-6.Smith J.E. Biotechnology, Fifth Edition. Cambridge Uviversity Press, 2009. ISBN 978-0-521-71193-7.Heldman D.R., Wheler M.B., Hoover D.G. Encyclopedia of Biotechnology in agriculture and food. ISBN 9780849350276.Rittmann, B. E., & McCarty, P. Environmental biotechnology: principles and applications. New York: McGraw-Hill, 2001. ISBN 0071181849.Evans, G., & Furlong, J. C. Environmental biotechnology: theory and application. Chichester: Wiley-Blackwell, 2011. ISBN 978-0-470-68418-4.Murphy D. Plants, biotechnology and agriculture.

Požadavky

Znalosti v rozsahu přednášek a diskuse k danému tématu v seminářích.

Garant

RNDr. Božena Navrátilová, Ph.D.

Vyučující

prof. RNDr. Milan Navrátil, CSc.RNDr. Božena Navrátilová, Ph.D.Ing. Petr Smýkal, Ph.D.Ing. Hana Šimková, CSc.