Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Terénní fytopatologická exkurze (BOT / FYTEX)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu BOT / FYTEX - Terénní fytopatologická exkurze, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Návštěva několika lokalit (CHKO, botanické zahrady, arboreta, výzkumné a rezortní ústavy, univerzity, soukromé firmy)

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu by měl student:- ovládat určování běžných druhů chorob podle makro- a mikroskopických znaků- správně sbírat v terénu a následně zpracovávat položky v laboratoři- uvést výskyt a význam běžných chorob v ČR

Literatura

Nienhaus, F., Butin, H., Böhmer, B. Atlas chorob a škůdců okrasných dřevin. Praha, 1998. Böhmer B., Wohanka W. Atlas chorob a škůdců okrasných rostlin, ovoce a zeleniny. Praha, 2003. nullnullKazda, J. et al. Choroby a škůdci polních plodin, ovoce a zeleniny. Praha, 2003. Rod, J. Choroby zeleniny a brambor. Praha, 1997. Ellis, M.B., Ellis J.P. Microfungi on land plants. Richmond Publishing, UK, 1997. Hluchý, M., Ackermann, P., Zacharda, M., Bagar, M., Jetmarová, E., Vaněk, G. Obrazový atlas chorob a škůdců ovocných dřevin a révy vinné. Brno, 1997. Häni, F., Popow, G., Reinhard, H., Schwarz, A., Tanner, K., Vorlet, M. Obrazový atlas chorob a škůdců polních plodin. Praha, 1993. Schwarz, A., Elter, J. (Eds.) . Obrazový atlas chorob a škůdců zeleniny. Brno, 1996. Rod, J., Hluchý, M., Zavadil, K., Prášil, J., Somssich, I., Zacharda, M. Obrazový atlas chorob a škůdců zeleniny střední Evropy. Brno, 2005.

Požadavky

účast + praktické poznávání položek

Garant

doc. RNDr. Barbora Mieslerová, Ph.D.doc. RNDr. Michaela Sedlářová, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. Barbora Mieslerová, Ph.D.doc. RNDr. Michaela Sedlářová, Ph.D.