Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kolokvium k diplomové práci z botaniky 1 (BOT / KDP1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu BOT / KDP1 - Kolokvium k diplomové práci z botaniky 1, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kolokvium k diplomové práci je určeno primárně pro studenty zpracovávající své bakalářské a diplomové práce na katedře botaniky, ale je otevřeno i pro všechny další zájemce. Jeho cílem je diskutovat metodologii, způsoby řešení a interpretace výsledků získaných při zpracovávání bakalářské či diplomové práce. Student by měl prezentovat v rámci tohoto kolokvia během svého studia 2 přednášky, jednu v úvodním období řešení práce a druhou během závěrečného zpracovávání výsledků práce. Proto jsou semináře rozděleny do dvou kurzů (kolokvium 1, 2). Kurzu se mohou zúčastnit i studenti jiných specializací. Kurzu se budou účastnit vedoucí příslušných diplomových prací a další členové katedry botaniky.Součástí kurzu bude zavedení diskuse nad zajímavými botanickými články, přiblížení způsobů, jakými se botanici vypořádávají s vědeckými problémy; poukázání na některá úskalí různých forem vědecké komunikace (články, postery, ústní prezentace); podpoření schopnosti samostatného uvažování o botanických tématech s cílem naučit se formulovat poznatky způsobem obvyklým ve vědecké komunitě.

Získané způsobilosti

Po absolvování kurzu by student měl být schopen:- zpracovat své výsledky a poznatky z bakalářské/diplomovcé práce pro prezentaci- prezentovat své výsledky formou přednášky a abstraktu k přednášce- diskutovat výsledky svých kolegů

Literatura

Tkadlec E. Strategie a metody vědecké práce v přírodních vědách: filozofické názory a komunikační dovednosti. UP Olomouc, 2011.

Požadavky

Zápočet bude udělen za 80% účast na kurzu a prezentování a obhájení jedné přednášky týkající se tématu bakalářské či diplomové práce.

Garant

RNDr. Martin Duchoslav, Ph.D.