Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Syst. anatomie a morf. cév. rostlin (BOT / KVAP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu BOT / KVAP - Syst. anatomie a morf. cév. rostlin, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kurz je zaměřen na studium taxonomicky významných kvantitativních a kvalitativních anatomických a morfologických znaků vegetativních a generativních orgánů významnějších skupin tracheofyt (plavuně, přesličky, kapradiny, nahosemenné a krytosemenné rostliny) a jejich praktické využití při determinaci rostlin.

Získané způsobilosti

Po absolvování kurzu bude student schopen:-klasifikovat anatomické a morfologické znaky rostlin;-vysvětlit evoluci některých morfologických útvarů rostlin;-aplikovat znalosti z morfologie při determinaci rostlin.

Literatura

Vinter,V. Rostliny pod mikroskopem (Základy anatomie cévnatých rostlin). Olomouc, 2009. Raven P. H., Evert R. F., Eichhorn S. E. Biology of Plants. W. H. Freeman and Company, New York., 1999. Botanické atlasy a klíče. Vinter V. a kol. e-learning morfologie rostlin http://botaska.upol.cz/Pages/Default.aspx. 2013. http:/garden.upol.cz/system. Štěpánková, J. ed. Květena České republiky (1988-2010), 1-8 díl, Academia, Praha. Vinter V. Přehled rostlinné morfologie. Olomouc, 2013. ISBN 978-80-244-3322-6.Mártonfi P. Systematika cievnatých rastlín. Košice, 2007. Novák, F.A. Vyšší rostliny 1, 2. ČSAV, Praha, 1972.

Požadavky

Znalost teorie a základních odborných termínů, praktický popis anatomické a morfologické stavby vybraných systematických skupin, využití anatomických a morfologických znaků při determinaci rostlin

Garant

PaedDr. Ing. Vladimír Vinter, Dr.

Vyučující

PaedDr. Ing. Vladimír Vinter, Dr.PaedDr. Ing. Vladimír Vinter, Dr.