Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktikum pěstování rostlin 1 (BOT / PPR1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu BOT / PPR1 - Praktikum pěstování rostlin 1, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Studenti budou provádět veškeré práce s rostlinným materiálem v návaznosti na aktivity realizované během celého roku pracovníky zahradnické skupiny Katedry botaniky ve sbírkových sklenících Katedry botaniky a v Botanické zahradě. Studenti budou rostliny pěstovat, ošetřovat a případně se budou podílet na realizaci speciálních expozic. Cílem je praktické zvládnutí základních pěstitelských operací tak, aby posluchači dokázali ve své učitelské nebo výzkumné práci úspěšně připravit, pěstovat a ošetřovat rostlinný materiál pro výuku a pokusy.Cvičení budou probíhat ve sbírkových sklenících a případně na pokusných pozemcích Katedry botaniky v areálu Biocentra PřF UP V Olomouci - Holici a v Botanické zahradě PřF UP.Cvičení budou zaměřena na aktuální problematiku pěstování rostlin v souladu s vegetačním obdobím a pěstitelským prostředím.Témata cvičení budou volně navazovat na témata přednášek předmětu Pěstování pokusných rostlin, a to zejména na tyto okruhy:Zdroje biologického materiálu a jeho vlastnosti;Uchovávání biologického materiálu;Způsoby pěstování pokusných rostlin - nádoby, substráty, technologie;Způsoby rozmnožování vyšších rostlin.

Získané způsobilosti

Po absolvování kurzu by student měl být schopen:Aplikovat poznatky získané v souvisejících studijních předmětech (např. morfologie rostlin, fyziologie rostlin, taxonomie, genetika, ochrana rostlin, fytopatologie);Pracovat s rostlinným materiálem, správně rostliny pěstovat a ošetřovat.

Literatura

Procházka S. Botanika - Morfologie a fyziologie rostlin. Skripta MZLU v Brně, 2005. Volf A. Květinářství. SZN Praha, 1981. Kyncl F. (a kol.). Ovocnictví. SZN Praha, 1979. Hurych V. (a kol.). Sadovnictví. SZN Praha, 1970. Jaša B. Zahradnictví I. Zelinářství. SPN Praha, 1980.

Požadavky

Podmínkou pro udělení zápočtu je:Absolvování praktických cvičení a praxe v plném rozsahu.

Garant

doc. Ing. Eva Křístková, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Eva Křístková, Ph.D.