Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pedagogická praxe z biologie 1 (BOT / PRS1X)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu BOT / PRS1X - Pedagogická praxe z biologie 1, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Výuka biologie na středních a základních školách, organizace výuky, vypracování písemných příprav na výuku, seznámení se s pedagogickou dokumentací. Student pod vedením cvičného učitele absolvuje alespoň 3 náslechy a 12 výstupů z biologie.

Získané způsobilosti

Po absolvování kurzu bude student schopen:-samostatně plánovat a organizovat výuku biologie na základní a střední škole;-volit optimální vzdělávací strategie (metody, formy, alternativní přístupy, materiální didaktické prostředky); -vyhodnocovat a korigovat výsledky svého pedagogického působení.

Literatura

Vinter,V. Příručka pro začínající učitele biologie. Olomouc, 2009. Švec. Praktikum didaktických dovedností. MU, Brno, 1996. Průběžně aktualizovaná literatura je dostupná na stránkách centra pedagogické přípravy PřF UP: http://cpp.upol.cz/.

Požadavky

Při zápočtu student předkládá - vyplněný dotazník cvičného učitele, výkaz o pedagogické praxi a písemné přípravy na jednotlivé hodiny. Součástí zápočtu je ústní didaktický rozbor vybrané hodiny. Písemné přípravy a hodnocení učitele jsou součástí portfólia předkládaného studentem u státní závěrečné zkoušky z pedagogiky a psychologie.

Garant

PaedDr. Ing. Vladimír Vinter, Dr.

Vyučující

PaedDr. Ing. Vladimír Vinter, Dr.