Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Repetitorium ze středoškolské biologie (BOT / REPB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu BOT / REPB - Repetitorium ze středoškolské biologie, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obecná charakteristika živých soustav, hierarchické uspořádání, typy buněk, rostlinná pletiva a jejich soustavy, rostlinné orgány vegetativní a metamorfózy, generativní orgány. Živočišné tkáně, orgány a orgánové soustavy, tělesné tvary rostlin a živočichů.Využití moderních informačních technologií ve vyučování biologie na středních školách jako příprava na pedagogickou praxi.

Získané způsobilosti

-komplexní znalosti středoškolské biologie

Literatura

Pazourek J., Votrubová O. Atlas of Plant Anatomy. Peres Publishers, Praha, 1997. Romanovský A. a kol. Obecná biologie. SPN Praha, 1985. Rozsypal S. a kol. Přehled biologie. SPN Praha, 1987. Vinter V. Základy anatomie cévnatých rostlin a anatomický atlas cévnatých rostlin. UP, Olomouc, 2006. Luxová M. Zemědělská botanika I. Anatomie a morfologie rostlin. SZN Praha, 1974.

Požadavky

kolokvium - ústní, 3 náhodně vybrané otázky

Garant

doc. RNDr. Vladan Ondřej, Ph.D.