Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aplikace mikroorganismů v biotechnologii (CRH / AMB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CRH / AMB - Aplikace mikroorganismů v biotechnologii, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do fermentačních technik, bioreaktory, živná média, podmínky kultivace.2. Přehled mikroorganismů s průmyslovým využitím.3. Mikroorganismy v potravinářství (produkce alkoholů, mléčných výrobků, aj).4. Výroba antibiotik, vitaminů a jiných látek pro farmaceutické účely.5. Kosmetické přípravky a tradiční biotechnologie.6. Aplikace mikroorganismů v dřevařském průmyslu.7. Jak mikroorganismy ovlivňují zemědělství.8. Biodegradace neboli jak mikroorganismy pomáhají zachránit životní prostředí.

Získané způsobilosti

Studenti získají široké základní vědomosti o možnostech využití mikroorganismů v mnoha odvětvích průmyslu a v ochraně životního prostředí.

Literatura

Moo-Young, M. Comprehensive Biotechnology, 2nd Edition. Pergamon, USA, 2011. ISBN 978-0-444-53352-4.Waites, M. J., Morgan, N. L., Rockey, J. S., Higton, G. Industrial Microbiology: An Introduction. Wiley-Blackwell, 2001. ISBN 978-0-632-05307-0.

Požadavky

Úspěšné absolvování písemné zkoušky formou testu s minimálním počtem 50% získaných bodů.

Garant

Ing. Mgr. Marta Greplová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Mgr. Marta Greplová, Ph.D.