Předmět Biotechnolog. plodiny a jejich využití (CRH / BPV)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CRH / BPV - Biotechnolog. plodiny a jejich využití, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
1. Biotechnologické plodiny - zakladní pojmy, definice, třídění, metody přípravy a využití GM plodin, genetické zdroje a nové agronomické znaky2. Kukuřice3. Rýže setá (zlatá rýže)4. Pšenice a ječmen5. Žito, tritikale a oves6. Lilek brambor, cassava, cukrová řepa7. Olejniny - řepka olejná, slunečnice, mák8. Hrách, čočka, fazole, sója, bob, vikev9. Rajče, okurek, salát, mrkev10. Banánovník, réva vinná, tabák, čajovník, bavlník11. Drobné ovoce, ovocné, okrasné a lesní dřeviny12. Současnost a budoucnost biotechnologických plodin - význam pěstování GM plodin, zákonodárství a schválení biotechnologických produktů, patenty
Získané způsobilosti
Objasnit základní pojmy, metody přípravy biotechnologických plodin a jejich využití.
Literatura
Kempken, F., & Jung, C. (2010). Genetic modification of plants: agriculture, horticulture and forestry. Berlin: Springer. Liang GH and Skinner DZ, eds. (2004). Genetically modified crops:their development, uses, and risks. The Haworth Press, New York. Khachatourians GG, McHughen A, Scorza R, Nip W-K, Haui YH, eds. (2002). Transgenic plants and crops. New York: Marcel Dekker.
Požadavky
Pro absolvování zkoušky je podmínkou absolvování písemného testu.
Garant
Mgr. Olga Šamajová, Dr.
Vyučující
Mgr. Olga Šamajová, Dr.