Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Biotechnologický seminář 2 (CRH / BTSE2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CRH / BTSE2 - Biotechnologický seminář 2, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Akademická integrita - práce s texty jiných autorů2) Akademická integrita - pravidla při psaní akademických textů v angličtině I3) Akademická integrita - pravidla při psaní akademických textů v angličtině II4) Jak správně prezentovat data - pravidla při vytváření Power-pointových prezentací5) Rozdělení témat k Power-pointovým prezentacím - studenti si vylosují klíčová slova k tématům a sami si články vyhledají (pokud mají studenti možnost, donesou si na hodinu notebook)6) Jak správně citovat, citační ohlas, H-index, hodnocení vědců v ČR7) Journal-club I8) Journal-club II9) Journal-club III10) Journal-club IV11) Journal-club V12) Zpětná vazba od studentů na uběhlý semestr, předběžné zaujetí studentů pro budoucí bakalářskou práciStudenti buď individuálně, nebo ve dvojicích připraví Power-pointovou prezentaci k vybranému tématu z oblasti biotechnologie, genového inženýrství, molekulární biologie nebo biochemie v Čj (zdrojem bude vědecká publikace). Během 5 seminářů v závěru semestru data odprezentují. Kontrola a evaluace bude probíhat formou diskuze.

Získané způsobilosti

Sdružovat informace, interpretovat data, řešit problémy, referovat o novinkách v biotechnologiích

Literatura

Internetové stránky AV ČR, věda a výzkum. Internetové stránky MŠMT, věda a výzkum. Power-pointové prezentace připravené k jednotlivým seminářům.

Požadavky

Povinná účast na seminářích (povolená absence 2 hodiny/semestr). Příprava Power-pointové prezentace na vybrané téma z oblasti biochemie, biotechnologie nebo genového inženýrství. Aktivní účast na Journal clubech - zapojení se do diskuze.

Garant

Mgr. Anna Kuchařová, Ph.D.