Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Chráněné druhy živočichů (EKO / CDZO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu EKO / CDZO - Chráněné druhy živočichů, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přehled zvláště chráněných druhů živočichů na území ČR, u vybraných druhů základní biologické charakteristiky, důvody ochrany, speciální přístupy v ochraně těchto druhů.

Získané způsobilosti

Získání znalostí- pojmenovat ohrožené a chráněné druhy živočichů, jejich biologii, ekologii a důvody jejich ohrožení- popsat používané postupy pro ochranu druhů a jejich účinnost- popsat současný stav ochrany druhů a vyhlídky do budoucna- analyzovat problémy ochrany druhů v interakcích mezi sebou a v konfliktech se zájmy člověka

Literatura

Faunistické monografie (Fauna ČR). Zákon. č. 115/2000 Sb., o poskytování náhrad škod způsobených vybranými zvláště chráněnými živočichy. Kol. Červená kniha ohrožených a vzácných druhů živočichů ČR. 1988. Zákon. č.114/1992 Sb.o ochraně přírody a krajiny v aktuálním znění. Vyhláška. ministerstva životního prostředí České republiky č. 395/1992 Sb. , kterou se provádějí některá ustanovení zákona České národní rady č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny v aktuálním znění. Časopisy. Ochrana přírody. Směrnice. Rady 79/409/EHS ze dne 2. dubna 1979 o ochraně volně žijících ptáků. Směrnice. Rady 92/43/EHS ze dne 21. května 1992 o ochraně přírodních stanovišť, volně žijících živočichů a planě rostoucích rostlin. Internetové stránky. www.nature.cz , www.natura2000.cz.

Požadavky

Kolokvium

Garant

Mgr. Jan Losík, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jan Losík, Ph.D.