Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Chráněná území ČR (EKO / CHUO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu EKO / CHUO - Chráněná území ČR, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Geografické a biogeografické rozložení všech velkoplošných a významných maloplošných chráněných území. Nejdůležitější charakteristiky jednotlivých chráněných území. Zásadní principy v péči a prioritní problémy v jednotlivých CHÚ.

Získané způsobilosti

Znalosti-pojmenovat významná chráněná územích v rámci ČR a hlavní předměty ochrany v nich a nejdůležitější zájmové skupinyh (stakeholders) v jednotlivých územích-vyhodnotit klíčové konfliktní situace v jednotlivých územích v ČR a jejich význam-vyhodnotit význam jednotlivých chráněných územích v ČR v kontextu regionálním i mezinárodním

Literatura

Časopis. Conservation Biology. Pullin, A.S. Conservation Biology. Cambridge University Press, Cambridge, UK. 345 pp., 2002. Vyhláška. č.114/1992 Sb.o ochraně přírody a krajiny v aktuálním znění. Zákon. č.114/1992 Sb.o ochraně přírody a krajiny v aktuálním znění. Míchal, I. a kol. Ekologická stabilita. Veronica, Brno, 244 pp., 1992. Kos., J., Maršáková, M. Chráněná území České republiky. Agentura ochrany přírody a krajiny ČR. Praha, 191 pp., 1997. Časopis. Journal of Wildlife Management. Chytrý, M., a kol. Katalog biotopů České republiky. AOPaK Praha, 304 pp., 2001. Časopisy. Ochrana přírody. DVD - Patzelt, Z.. Ochrana přírody v České republice. (c) Europarc Česká republika, 2007. Vopálková, A.. Osnova plánů péče o národní přírodní rezervace, národní přírodní památky, přírodní rezervace a přírodní památky a jejich ochranná pásma. Sdělení Ministerstva životního prostředí. č.j. M/100856/04., 2004. Petříček, V. a kol. Péče o chráněná území I. Nelesní společenstva. AOPaK Praha, 1999. Míchal, I. a kol. Péče o chráněná území II. Lesní společenstva. AOPaK Praha, 714 pp., 1999. Meffe, G.,K., Carroll, C.,R. Principles of Conservation Biology. Sinauer Ass. Sunderland, Ma, USA 602 pp., 1994. Směrnice. Rady 79/409/EHS ze dne 2. dubna 1979 o ochraně volně žijících ptáků. Kostkan, V. Územní ochrana přírody a krajiny. Skripta. MŽP Praha, PHARE, VŠB Ostrava. 138 pp., 1996. ISBN ISBN 80-7078-.Sinclair, A., R., E., Fryxell J.,M., Caughley, G. Wildlife Ecology,Conservation and Management. Second edition. Blackwell Sc. Publications, Boston. 469 pp., 2007. Internetové stránky. www.nature.cz , www.natura2000.cz.

Požadavky

Zakončeno písemnou zkouškou

Garant

Mgr. Jan Losík, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Vlastimil Kostkan, Ph.D.Mgr. Jan Losík, Ph.D.