Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika ochrany ŽP (EKO / DZPP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu EKO / DZPP - Didaktika ochrany ŽP, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní etapy vývoje české ekopedagogicky; cíle a prostředky environmentální výchovy; současná terminologie; právní zakotvení environmentálního vzdělávání (EV), výchovy a osvěty (EVVO) v ČR; etické zřetele EV; didaktická doporučení pro EV na základních a středních školách a v mimoškolních činnostech; klíčové kompetence; metodická specifika výuky základů ekologie, environmentalistiky, základních globálních problémů životního prostředí; projektová výuka jako stěžejní metoda EV; důvody a možnosti ekologizace výuky a provozu škol a školských zařízení; právo na informace o životním prostředí ve výuce environmentalistiky, v občanské výchově, v mimoškolní výchově; role školního koordinátora EVVO; postavení EVVO ve školním vzdělávacím programu ZŠ a SŠ.

Získané způsobilosti

Aplikace-znát oborová specifika pedagogického procesu-chápat a znát věkově specifická omezení chápání žáků-chápat a znát věkově specifické potřeby a zájmy žáků-umět přizpůsobit způsob výuky přednášenému tématu-umět připravit přednášku, cvičení, seminář a exkurzi

Literatura

Máchal,A. Průvodce praktickou ekologickou výchovou. Brno. Rezekvítek., 2000. Horká,H. Výchova pro 21. století. Koncepce glob. výchovy v podmínkách české školy. Paido, Brno, 2000.

Požadavky

Předmět je zakončen zkouškou

Garant

doc. RNDr. Martin Rulík, Ph.D.RNDr. Mgr. Ivan Hadrián Tuf, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Mgr. Ivan Hadrián Tuf, Ph.D.Mgr. Jiří Vorlíček