Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Exkurze k ochraně životního prostředí (EKO / EOŽO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu EKO / EOŽO - Exkurze k ochraně životního prostředí, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Exkurze je zaměřena na praktické seznámení s významnými problémy ochrany životního prostředí v České republice. Během pěti dnů jsou navštíveny významné technologie s velkým potenciálním rizikem pro životní prostředí (např. jaderné a tepelné elektrárny, spalovny odpadů, těžba a zpracování surovin, rozsáhlé rekultivace uhelných revírů). Dále jsou navštívena pracoviště vybraných správ národních parků nebo chráněných krajinných oblastí, kde jsou studenti seznámeni s aktuálními problémy a formami jejich řešení (havárie, koncepční záležitosti, management, informační systémy). Součástí exkurze jsou i návštěvy specializovaných výzkumných pracovišť v oboru ochrana životního prostředí, kde je podán výklad o používaných metodách a praktických výstupech výzkumných úkolů.Exkurze slouží zejména k utřídění základních teoretických environmentálních znalostí a pro orientaci studentů před dalším studiem a osobní specializací studentů.

Získané způsobilosti

Aplikace- znát různá pracoviště a technologie systému ochrany životního prostředí- poznat cenné lokality ochrany přírody v ČR a zásady jejich managementu - poznat vybrané problémy životního prostředí v různých regionech- seznámit se osobně s pracovníky veřejné správy i stakeholders zapojenými do řešení problémů ochrany životního prostředí v různých oblastech

Literatura

Dle doporučení vedoucího exkurze a informační materiály podle navštívených lokalit.

Požadavky

Studenti se účastní celého programu terénní exkurze a zpracovávají si esej k navštíveným lokalitám a provozům. Vyplňují též evaluační protokol.

Garant

Mgr. Monika Mazalová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jan Losík, Ph.D.Mgr. Monika Mazalová, Ph.D.