Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hydrobiologický seminář 3 (EKO / HS3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu EKO / HS3 - Hydrobiologický seminář 3, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cílem předmětu je pravidelné setkávání studentů navazujícího studia Hydrobiologie a dalších studentů zpracovávajících bakalářské či diplomové práce v oboru hydrobiologie, algologie či mikrobiální ekologie. Součástí těchto seminářů jsou přednášky pozvaných hostů, přednes referátů o stavu bakalářských a diplomových prací a diskuse k publikacím a nejnovějším poznatkům z oboru.V rámci semináře je pozornost věnována rovněž práci s literaturou (on-line databáze) a postupu při tvorbě odborného textu (článek, diplomová práce), které jsou určené zejména pro studenty 1. ročníku navazujícího mag. studia. Výstupem těchto kurzů jsou tzv. "Úvody (Introduction)", ve kterých studenti formou krátké rešerše nastíní problematiku, kterou řeší v rámci své diplomové práce, aktuální stav znalostí včetně přehledu literatury k danému tématu a cílů práce.

Získané způsobilosti

získání znalostí, schopnosti pochopení problému, získání schopnosti syntézy poznatků:Na konci kurzu se očekává, že student bude:- schopen prezentovat svoje výsledky a vést diskuzi k danému tématu - umět zhodnodit úroveň dat a výsledků získaných během svého výzkumu a výzkumu prezentovaných ostatními studenty či pozvanými odborníky

Literatura

Tkadlec E. Strategie a metody vědecké práce v přírodních vědách: filozofické názory a komunikační dovednosti. Univerzita Palackého v Olomouci, 2011.

Požadavky

K udělení zápočtu se vyžaduje 80 % účast na semináři a přednesení referátu o stavu zpracování diplomové práce.

Garant

doc. RNDr. Petr Hašler, Ph.D.