Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Krajinné plánování 2 (EKO / KPLO2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu EKO / KPLO2 - Krajinné plánování 2, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Teoretické znalosti předmětu krajinné plánování 1 jsou doplněny o informace z praxe v oblasti navrhování a tvorby územního systému ekologické stability a komplexních pozemkových úprav. Hlavní náplní předmětu je konkrétní práce na projektu, hodnotícím stav individuálně zvoleného krajinného úseku, a v další fázi tvorba návrhu optimalizace tohoto území. Výstupem je textová a mapová část projektu, kterou student v závěru kurzu obhajuje před auditem.

Získané způsobilosti

Umí ocenit stav a hodnocení krajiny jako komplexního ekosystému, a to zejména z pohledu praktické aplikace (samostatná práce studenta) v rámci určeného krajinného segmentu.

Literatura

Růžička M. Krajinnoekologické plánovanie- LANDEP II. Združenie Biosféra Bratislava, 2000. Löw,J.-Míchal,I. Krajinný ráz. Nakladatelství Lesnická práce, Praha, 2003. metodiky MŽP, MMR, MZe. Löw,J.-Míchal,I. Rukověť projektanta místního ÚSES. Vydavatelství Doplněk. Brno, 1995. vybraný mapový list ZM ČR 1: 10 000.

Požadavky

Kolokvium, obhajoba projektu.

Garant

prof. Dr. Ing. Bořivoj Šarapatka, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Petr Kučera, Ph.D.prof. Dr. Ing. Bořivoj Šarapatka, CSc.