Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Legislativa ochrany přírody (EKO / LOPO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu EKO / LOPO - Legislativa ochrany přírody, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět je určen k bližšímu poznání právních předpisů a problematiky právní úpravy ochrany přírody s přihlédnutím k souvisejícím úsekům práva.Okruhy: Ústavněprávní východiska práva životního prostředí a ochrany životního prostředí. Zákon o ochraně přírody a krajiny (Obecná a zvláštní ochrana přírody, orgány ochrany přírody, odpovědnost a delikty). Problematika a právní úprava CITES. Náhrady škod a újem v ochraně přírodě. Natura 2000.

Získané způsobilosti

ZnalostiPopis Zákona 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajinyDefinování základní úlohy Českých zákonů a právních norem v ochraně přírodyPopis podmínek pro import a export ohrožených druhů divoké fauny a flóry (CITES)

Literatura

Pekárek,M. Zákon o ochraně přírody a krajiny ? Komentář. Nakladatelství JURISDICA BRUNENSIA. Brno, 1995. Pekárek,M. Zákon o ochraně přírody a krajiny a předpisy související. Brno: Masarykova Univ., 2000.

Požadavky

Kolokvium

Garant

RNDr. Miroslav Zeidler, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Dominika KovaříkováMgr. Dominika KovaříkováRNDr. Miroslav Zeidler, Ph.D.