Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Příroda a ekol. etika ve veřej. prostoru (EKO / MŠVO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu EKO / MŠVO - Příroda a ekol. etika ve veřej. prostoru, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět vychází z praktické činnosti Střediska ekologické výchovy Sluňákov Města Olomouce. Studenti jsou seznámeni a problematikou enviromentálně výchovných a vzdělávacích aktivit, zejména pro školní děti, ale také pro širokou veřejnost (vedení oddílů, organizace letních dětských táborů, víkendových akcí a ekologických večerů pro veřejnost).Studentům je představena příprava a organizace festivalu Ekologické dny Olomouc. Pozornost je věnována i jiným ekologickým projektům (např. Projekt výukového biocentra Sluňákov). Seminář vytváří prostor pro vlastní aktivitu a tvořivost samotných studentů. Studenti se zúčastní i konkrétního programu pro školní děti. V rámci semestru jsou nabídnuty i okruhy otázek, které tvoří základ otevřených diskusí o ochraně a tvorbě ŽP. Je poukázáno na některé sociologické a filosofické aspekty problematické komunikace mezi ekologickým hnutím, státní samosprávou, vědeckými pracovišti, politickými představiteli a veřejností.

Získané způsobilosti

Znalosti-znát specifika předávání ekologických a environmentálních poznatků široké veřejnosti-umět připravit přednášku, program, exkurzi pro veřejnost

Literatura

Horká,H. Teorie a metodika ekologiecké výchovy. PAIDO, Brno, 1996.

Požadavky

Kolokvium

Garant

RNDr. Mgr. Ivan Hadrián Tuf, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Michal Bartoš, Ph.D.RNDr. Mgr. Ivan Hadrián Tuf, Ph.D.Mgr. Michal Bartoš, Ph.D.RNDr. Mgr. Ivan Hadrián Tuf, Ph.D.