Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metody terénní botaniky (EKO / MTBOT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu EKO / MTBOT - Metody terénní botaniky, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Výběr území, jeho velikost a hranice, charakteristiky přírodních poměrů. Určovací příručky, národní a regionální flóry, herbářové sbírky, databáze. Základy terénní fytocenologie. Zásady sběru rostlin pro vědecké účely. Pěstování experimentálních rostlin.

Získané způsobilosti

Po absolvování kurzu bude mít student základní informace o určovacích příručkách, flórách a zdrojích dat o přírodních podmínkách vybraného území. Bude znát zásady sběru a preparace rostlin do herbářů a pro laboratorní výzkum a bude schopen samostatného terénního průzkumu flóry a vegetace, včetně zápisu fytocenologických snímků. Bude také chápat význam terénní botaniky v biologickém výzkumu.

Literatura

Prášil, K., & Křísa, B. (1989). Sběr, preparace a konzervace rostlinného materiálu. Praha: Státní pedagogické nakladatelství. Bridson, D., & Forman, L. (1998). The herbarium handbook. Kew: Royal Botanic Gardens.

Požadavky

Písemný test

Garant

Mgr. Martin Dančák, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Martin Dančák, Ph.D.Mgr. Michal HronešMgr. Martin Dančák, Ph.D.Mgr. Michal Hroneš