Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metody vědecké práce (EKO / MVPO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu EKO / MVPO - Metody vědecké práce, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Historický vývoj filosofie vědy 20. století (novopozitivisté, Popper, Kuhn, Lakatos, Laudan, Feyerabend). Sběr informací a jejich zdroje na PřF UP, vědecký styl a struktura vědeckého článku, citační styly, orální prezentace a vědecký projekt. Dále získají základní dovednosti v psaní vědeckého textu, přednášení vědeckých výsledků a navrhování vědeckého projektu.

Získané způsobilosti

AplikaceAplikuj zásady psaní vědeckého textu při psaní projektu bakalářské práce

Literatura

Meško, D., Katuščák, D., Findra, J. a kol. Akademická příručka. Osveta Martin, 2006. ISBN 80-8063-219-7.Fajkus B. Filosofie a metodologie vědy: vývoj, současnost a perspektivy. Praha: Academia., 2005. Day RA. How to write & publish a scientific paper. 5th ed. Cambridge University Press., 1998. Šesták, Z. Jak psát a přednášet o vědě. 2000. Council of Science Editors, Style Manual Committee. Scientific style and format: the CSE manual for authors, editors, and publisher. 7th ed. Reston (VA): The Council., 2006. Fajkus. Současná filosofie a metodologie vědy. 1997. Tkadlec E. Strategie a metody vědecké práce v přírodních vědách: filozofické názory a komunikační dovednosti. UP Olomouc, 2011. Godfrey-Smith P. Theory and reality: an introduction to the philosophy of science. Chicago: Univ Chicago Press., 2003.

Požadavky

Student musí zpracovat a obhájit vědecký projekt s využitím získaných poznatků.

Garant

prof. MVDr. Emil Tkadlec, CSc.

Vyučující

Ana Rita Gouveia Peres Cardoso, Ph.D.prof. MVDr. Emil Tkadlec, CSc.