Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odpady (EKO / ODPP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu EKO / ODPP - Odpady, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Historický vývoj. Vznik, zdroje, výskyt a druhy odpadů. Strategie nakládání s odpady. Skládkování odpadů (typy skládek, výstavby skládek, technologické části skládek, procesy ve skládkách, škodlivý vliv plynných a kapalných emisí, skládkování odpadů v ČR). Tepelné zpracování odpadů (spalování, pyrolýzní technologie, hydrogenační metody, jiné termické metody, spalovací zařízení v ČR). Kontaminované půdy. Kompostování organických odpadů. Anaerobní fermentace. Biodegradace. Fyzikální a chemické metody zpracování odpadů.Informační zabezpečení odpadového hospodářství. Sbližování s EU. Právní úprava nakládání s odpady v ČR. Skupiny odpadů dle katalogu odpadů. Zhodnocení současného stavu nakládání s odpady v ČR.

Získané způsobilosti

ZnalostiPřipomeň základní terminologii Identifikuj hlavní problémy v odpadovém hospodářstvíPopiš hlavní způsoby nakládání s odpady

Literatura

Šarapatka, B. Ekologické zemědělství v praxi. Šumperk: PRO-BIO, 2006.

Požadavky

Zakončeno písemnou zkouškou

Garant

RNDr. Miroslav Zeidler, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Robert Spáčil, Ph.D.RNDr. Miroslav Zeidler, Ph.D.