Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Agroekologie (EKO / PGSAG)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu EKO / PGSAG - Agroekologie, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět podává posluchačům informace o agroekosystému, o jeho evoluci, vlivu faktorů prostředí na organismy v agroekosystému, struktuře a dynamiceagrocenóz a produktivitě agrosystémů. Pozornost je věnována ekologii půdy v agroekosystému, environmentálním problémům zemědělství a agroekologické analýzehlavních systémů produkce. Na praktických příkladech je posluchačům objasňována role zemědělce v krajině, základní systémy hospodaření a koncept trvale udržitelnýchzemědělských systémů.

Získané způsobilosti

Absolvent umí vysvětlit základní procesy probíhající v agroekosystému, popsat hlavní zemědělské systémy a jejich vliv na životní prostředí a rozumí tvorbě politiky v ochraně zemědělské krajiny.

Literatura

Gliessman, S.R. Agroecology - ecological processes in sustainable agriculture. Ann Arbor Press, Chelsea, 357 pp., 1998. Šarapatka, B. a kol. Agroekologie: východiska pro udržitelné zemědělské hospodaření. Olomouc, 2010. ISBN 978-80-87371-10-7.Šarapatka, B., Urban, J. a kol. Ekologické zemědělství v praxi. Šumperk, 2006. ISBN 978-80-903583-0-0.Barták, M., Kocourek, F., Vrabec, V. Obecná agroekologie. Ostrava: VŠB-TU, 1996.

Požadavky

Zkouška - dobrý přehled vybrané teorie

Garant

prof. Dr. Ing. Bořivoj Šarapatka, CSc.

Vyučující

prof. Dr. Ing. Bořivoj Šarapatka, CSc.