Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Analýza biologických dat v R (EKO / PGSAR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu EKO / PGSAR - Analýza biologických dat v R, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Student se seznámí s klasifikací biologických dat (kvantitativní, kvalitativní, proporce, počty) a způsoby jejich statistické analýzy v programu R. Kurs bude zaměřen na vstup datových soborů do programu, možnosti jejich modifikace a grafické znázornění dat. Budou probrány základní úlohy statistické analýzy, jako jsou korelační analýza, regresní analýza, analýza variance a kovariance. Dále bude velká pozornost věnována moderním metodám analýzy, kam patří generalizované lineární modely (GLM) a generalizované lineární smíšené modely (GLMM). V závěru budou probrány metody nelineární regrese a generalizované aditivní modely.

Literatura

Drozd P. (2007). Cvičení z biostatistiky. Základy práce ze softwarem R. Universitas Ostraviensis. ISBN 978-80-7368-433-4. Crawley, M. J. (2013). The R book. Chichester: John Wiley & Sons.

Požadavky

Zkouška - statistické dovednosti student prokáže analýzou konkrétních dat

Garant

prof. MVDr. Emil Tkadlec, CSc.

Vyučující

prof. MVDr. Emil Tkadlec, CSc.