Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Práce s projektem + EIA (EKO / PPEO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu EKO / PPEO - Práce s projektem + EIA, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

V průběhu semestru se studenti seznámí s rozhodováním státních orgánů ve správním řízení zejména z pohledu ochrany životního prostředí. Jedná se i o připomínkování studií, záměrů, projektů a postavení účastníků řízení. Značná pozornost je věnována procesu EIA - posuzování vlivů staveb, technologií a koncepcí na životní prostředí. V další části předmětu získají posluchači základní informace o protierozní ochraně (průprava pro předmět krajinné plánování) a pod vedením vyučujícího zpracují jednoduchý projekt protierozní ochrany pro zvolené území.

Získané způsobilosti

Posluchač zpracuje projekt ochrany půdy ve venkovské krajině, zná systémy jednání a rozhodování orgánů státní správy a aplikuje znalosti různých disciplin v hodnocení vlivů na životní prostředí.

Literatura

Zákon. č.50/1976 Sb. o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon) ve znění novel a nálezů ústavního soudu (např. zákona č. 132/2000 Sb., č.151/2000 Sb.). Hraško, J. Posudzovanie vplyvov na životné prostredie. SPU Nitra, 217 pp., 1997. Fulajtar, E., Jánský, L. Vodná erózia pody a protierózna ochrana. VÚPOP Bratislava, 310 pp., 2001. Zákon. 100/2001 Sb. o posuzování vlivů na životní prostředí a o změně některých souvisejících zákonů.

Požadavky

Předmět je zakončen kolokviem včetně obhajoby projektu.

Garant

prof. Dr. Ing. Bořivoj Šarapatka, CSc.

Vyučující

prof. Dr. Ing. Bořivoj Šarapatka, CSc.prof. Dr. Ing. Bořivoj Šarapatka, CSc.