Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Rozpravy o metodách v ekologii rostlin (EKO / ROME)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu EKO / ROME - Rozpravy o metodách v ekologii rostlin, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vliv vnějších faktorů na přirozený výskyt a vitalitu rostlinných populací. Adaptační mechanismy k danému biotopu a k ročníkové variabilitě průběhu počasí. Jak testovat a posuzovat ekologické optimum pro vegetativní růst i pro reprodukci. Populační analýza vybraných druhů a její interpretace. Adaptace druhu k aciditě prostředí a schopnost kořenů regulovat pH.

Získané způsobilosti

Aplikace- vybrat a použít netradiční metody a terénní testy- aplikovat know-how- vysvětlit vypovídací schopnost pro přirozený výskyt druhu

Literatura

Rychnovská, M. et Úlehlová, B. Autökologische Studie der Tschechoslowakischen Stipa-Arten. Academia, Praha. Pp.170, 1975. Jurko, A. Ekologické a socioekonomické hodnotenie vegetácie. Príroda, Bratislava. Pp.195. Fitter, A.H. et Hay, R.K.M. Environmental Physiology of Plants. Academic Press, London. Pp.355, 1991. Caldwell, M.M. et Pearcy, R.W. Exploitation of Environmental Heterogeneity by Plants. Ecophysiological Processes Above- and Belowground. Academic Press, San Diego. Pp.429., 1994. Huggett, R. Geoecology An Evolutionary Approach. Routledge London, 1995. Šesták, Z., Čatský, J. et al. Metody studia fotosynthetické produkce rostlin. Nakladatelství ČSAV, Praha. Pp.394, 1996. Slavík, B. et al. Metody studia vodního provozu rostlin. Nakladatelství ČSAV, Praha. Pp.302., 1965. Larcher, W. Physiological Plant Ecology. 3rd. Edition. Springer, Berlin. Pp.506, 1995. Grime, J.P. Plant Strategies and Vegetation Processes. Plant Strategies and Vegetation Processes. John Wiley, Chichester. Pp.222, 1971.

Požadavky

Kolokvium

Garant

prof. RNDr. Milena Rychnovská, DrSc.