Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Příroda České republiky (EKO / SZZCR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu EKO / SZZCR - Příroda České republiky, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Zkouška se sestává z dílčích otázek, ve kterých adept musí projevit dobré znalosti přírody středoevropského regionu, a to jak po stránce geografické, geologické a geomorfologické, ale zejména musí prokázat stránce biogeografické a biologie (Flóra a fauna ČR). Zároveň by měl mít základní přehled o chráněných územích ČR a hlavních předmětech ochrany v těchto oblastech. Okruhy otázek jsou zveřejněny na www stránkách katedry.

Získané způsobilosti

Dobré znalosti přírody středoevropského regionu, a to jak po stránce geografické, geologické a geomorfologické, ale zejména musí prokázat stránce biogeografické a biologie (Flóra a fauna ČR). Zároveň by měl student mít základní přehled o chráněných územích ČR a hlavních předmětech ochrany v těchto oblastech. Okruhy otázek jsou zveřejněny na www stránkách katedry.

Požadavky

Statní zkouška - patřičná znalost okruhů otázek v dané specializaci ústní formou

Garant

doc. RNDr. Martin Rulík, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Marek Banaš, Ph.D.Ing. Marek BednářRNDr. Petr Hekera, Ph.D.RNDr. Tomáš Kuras, Ph.D.Mgr. Jan Losík, Ph.D.doc. RNDr. Martin Rulík, Ph.D.prof. Dr. Ing. Bořivoj Šarapatka, CSc.prof. MVDr. Emil Tkadlec, CSc.RNDr. Mgr. Ivan Hadrián Tuf, Ph.D.RNDr. Tomáš Václavík, Ph.D.RNDr. Miroslav Zeidler, Ph.D.