Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika biologie a environm. výchovy (EKO / SZZDO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu EKO / SZZDO - Didaktika biologie a environm. výchovy, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Česká ekopedagogika2. Cíle a prostředky, terminologie EVVO, právní zakotvení3. Etika v EV, metodická specifika4. Didaktická doporučení, klíčové kompetence žáků5. Projektová výuka, (eko)hra, pracovní listy6. Komunikativní kompetence a kompetence k řešení problémů, učebnice ekologie, zdroje informací a učební pomůcky7. Ekologické výukové programy (EVP) v SEV, evaluace a autoevaluace, hodnocení kvality a účinnosti8. Osvěta veřejnosti, domácí ekologie, ekologizace výuky a provozu škol9. Environmentální témata v ZO10. Využívání školních zahrad, přírodních učeben, ZCHÚ, ZOO atd.11. Didaktické zvláštnosti terénní výuky12. Místní Agenda 21, komunitní práce13. Právo na informace o ŽP, role o.s. a jiných neziskových organizací14. Role školního koordinátora EVVO, další vzdělávání pedagogů15. Environmentální výchova v RVP GV, uplatňování EVVO v každodenní výuce

Získané způsobilosti

Dobrá znalost obecných pedagogicko-psychologické přístupů a dovedností v oboru Ekologie a ochrana životního prostředí.

Požadavky

Statní zkouška - patřičná znalost okruhů otázek v dané specializaci ústní formouPožadavky ke státní závěrečné zkoušce v rámci celoživotního vzdělávání - souběžného studia z předmětu Didaktika oboru stanoví katedra garantující dané studium po dohodě s katedrami zajišťujícími výuku jednotlivých předmětů v rámci studia. Obecné pedagogicko-psychologické znalosti budou prověřovány v rámci předmětu KEF/SZZPP Pedagogika a psychologie.

Garant

doc. RNDr. Martin Rulík, Ph.D.doc. Mgr. Karel Weidinger, Dr.

Vyučující

prof. MVDr. Emil Tkadlec, CSc.RNDr. Mgr. Ivan Hadrián Tuf, Ph.D.