Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Návrhy a management ÚSES (EKO / USES)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu EKO / USES - Návrhy a management ÚSES, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Studenti budou obeznámeni se základními pojmy pro potřebu metodiky místního ÚSES, přírodovědnými východisky; významem ekologické stability v krajině, ekologicky významnými segmenty krajiny včetně skladebné části územních systémů ekologické stability, teorií typu geobiocénu a biogeografickou diferenciací krajiny, včetně prostorových vztahů a parametrů ÚSES.Pozornost bude rovněž věnována relevantnímu právnímu zázemí, vymezování a tvorbě ÚSES; prostorovému plánování a poslání ÚSES v kulturní krajině, včetně postupu jeho schvalování, zapracování nadregionálního a regionálního ÚSES do plánů místních ÚSES. Opomenuta nebude ani metodika vymezování lokálního ÚSES, včetně principů jeho realizace - pojetí projektu, realizačních zásad, přípravě území a ochraně založených porostů včetně údržby a následné péče. V rámciterénních cvičení budou studenti obeznámeni s konkrétními příklady realizacía možnostem následného managementu prvků ÚSES.

Literatura

Maděra P., Zimová E., Löw J. Metodické postupy projektování místního ÚSES Ústav lesnické botaniky, dendrologie a typologie LDF MZLU v Brně. ČMKPÚ, 2004. Löw J. et al. Rukověť projektanta místního územního systému ekologické stability - Metodika zpracování dokumentace. Brno: Doplněk, 1995. Sklenička, P. Základy krajinného plánování. Praha, 2003.

Garant

doc. Ing. Ivo Machar, Ph.D.

Vyučující

Ing. Marián Horváthdoc. Ing. Ivo Machar, Ph.D.Ing. Marián Horváth