Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Diferenciální geometrie II (KAG / DGE2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAG / DGE2 - Diferenciální geometrie II, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. n-dimenzionální diferencovatelné variety.2. Geometrické objekty na varietách3. Tenzory na varietách.4. Variety s afinní konexí, kovariantní derivace.5. Paralelní přenos. Geodetické křivky.6. Riemannův a Ricciho tenzor.7. Riemannova metrika, délka křivky.8. Variační úloha na varietách.9. Geodetické křivky na Riemannově varietě.10. Vlastnosti Riemannova a Ricciho tenzoru.11. Křivost v Riemannově prostoru.12. Prostory s konstantní křivostí, Einsteinovy prostory.13. Izometrická a konformní zobrazení.

Získané způsobilosti

1. ZnalostiPřehled základních pojmů diferenciální teorie křivek a ploch.

Literatura

http://is.muni.cz/do/1499/el/estud/prif/ps08/geom/web/index.htmlVanžurová, A. Diferenciální geometrie křivek a ploch. UP Olomouc, 1996. Gray, A. Modern Differential Geometry of Curves and Surfaces. Heidelberg, Berlin, Oxford, Spectrum Akad. Verl., 1994. Kolář I. Úvod do globální analýzy. MU Brno, 2002.

Požadavky

Aktivní účast.

Garant

prof. RNDr. Josef Mikeš, DrSc.

Vyučující

doc. RNDr. Zdeněk Dušek, Ph.D.prof. RNDr. Josef Mikeš, DrSc.doc. RNDr. Zdeněk Dušek, Ph.D.prof. RNDr. Josef Mikeš, DrSc.