Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Grafické editory (KAG / GGED3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAG / GGED3 - Grafické editory, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Seznámení s nejpoužívanějšími grafickými editory v oblastech vytvářenía úpravy rastrového a vektorového obrazu a jejich použití na příkladechz praxe.* Photoshop a GIMP (zobrazení, výběr, transformace, text, kreslení, barvy, vrstvy, cesty)* Illustrator a Inkscape (zobrazení, úprava tvarů, výběr, skupiny, stopa a výplň, vrstvy)* praktické příklady použití

Získané způsobilosti

2. Pochopení problému Zvládnout současné počítačové grafické editory.

Literatura

Adobe Creative Team. Abdobe Photoschop CS3 - Oficiální výukový kurz. Computer Press, 2007. Adobe Creative Team. Adobe InDesign CS3-Oficiální výukový kurz. Computer Press, 2008. Inkscape Manual. FLOOS Manuals. 2008. Steiner J. GIMP - Ilustrovaný průvodce. Neokortex, 2000. Vybíral J. GIMP - Uživatelská příručka. Computer Press, 2008. The Gimp Documentation Team. GNU Image Manipulation Program - Uživatelská příručka. 2007. Tavmjong Bah. Guide to a Vector Drawing Program. Prentice Hall, 2008. Alan Hashimoto. Velká kniha digitální grafiky a designu. Computer Press, 2008.

Požadavky

Zápočet: účast na cvičeních, zápočtové úkoly na konci semestru. Zkouška: příklady užití.

Garant

doc. RNDr. Lukáš Rachůnek, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. Lukáš Rachůnek, Ph.D.doc. RNDr. Lukáš Rachůnek, Ph.D.