Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Projektivní geometrie (KAG / GPGE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAG / GPGE - Projektivní geometrie, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Projektivní prostor a jeho podprostory, průnik, spojení podprostorů.2. Analytické vyjádření podprostoru.3. Aritmetická a geometrická báze, homogenní soustava souřadnic.4. Dvojpoměr.5. Dualita v projektivních prostorech.6. Projektivní rozšíření afinních prostorů.7. Kolineace projektivních prostorů.8. Klasifikace kolineací projektivní přímky, roviny a 3-rozměrného prostoru.

Získané způsobilosti

4. Analýza informacíPopisujíce a definujíce základní pojmy a vztahy analytické lineární projektivní geometrie včetně klasifikace kolineací projektivních prostorů studenti tyto porovnávají s analogickými pojmy a vztahy geometrie afinní.

Literatura

Boček L. Sekanina M. Geometrie II. SPN Praha, 1988. Berger, M. Geometry I, II. Universitext Springer-Verlag Berlin, 1987. ČIŽMÁŘ J. Grupy geometrických transformací. Alfa Bratislava, 1984. Bican L. Lineární algebra. SNTL Praha, 1979.

Požadavky

Student musí rozumět předmětu a být schopen vyřešit praktické úlohy.

Garant

doc. RNDr. Marek Jukl, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. Marek Jukl, Ph.D.